Pokrenut Elektronski registar udruženja

Bez autora
Apr 10 2012

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima pokrenula je Elektronski registar udruženja (ERU) na internet stranici www.udruzenja.rs. ERU je jedinstvena baza podataka koja pruža uvid u informacije o radu udruženja, njihovim kapacitetima i potencijalima, sa opisom programa i aktivnostima koje sprovode.Dobrovoljnom registracijom udruženjima se pruža mogućnost unapređenja saradnje sa institucijama grada Beograda kao i umrežavanja, uspostavljanja saradnje sa društveno odgovornim kompanijama, fondacijama i drugim donatorima koji podržavaju aktivnosti civilnog sektora.

Pokrenut Elektronski registar udruženjaAgencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima pokrenula je Elektronski registar udruženja (ERU) na internet stranici www.udruzenja.rs.

ERU je jedinstvena baza podataka koja pruža uvid u informacije o radu udruženja, njihovim kapacitetima i potencijalima, sa opisom programa i aktivnostima koje sprovode.

Dobrovoljnom registracijom udruženjima se pruža mogućnost unapređenja saradnje sa institucijama grada Beograda kao i umrežavanja, uspostavljanja saradnje sa društveno odgovornim kompanijama, fondacijama i drugim donatorima koji podržavaju aktivnosti civilnog sektora.

Sva udruženja treba da unesu svoje podatke u Elektronski registar, a ova baza podataka će im omogućiti da svoje aktivnosti učine vidljivijim, predstave se potencijalnim donatorima i lakše pronađu partnere za rad na projektima. Registar će pomoći gradu Beogradu da lakše ostvari uvid u kapacitete rada udruženja kako bi efikasnije koordinirao podršku civilnom društvu. Ovaj mehanizam omogućiće bolju informisanost o načinima finansiranja udruženja i motivisati građane na aktivizam i razvoj karijere u civilnom sektoru.

Elektronski registar udruženja će biti važan za unapređenje sveukupne saradnje između državnih institucija i organizacija civilnog društva. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik